Fizyoterapist Eyüp Can Özdemir

Hizmet alan tüm bireylere ağrısız, aktif ve sağlıklı bir yaşam sunmak ilk hedeflerimiz.

Bu hedefler doğrultusunda bireylere bütüncül bir değerlendirme ve insani faktörleri göz önünde bulunduran yaklaşımımızla bilimsel temellere dayanan, yenilikçi, detaycı, derinlemesine, ilkeli ve çözüm odaklı fizyoterapi hizmetleri sağlamaktayız.

FZT. EYÜP CAN ÖZDEMİR KİMDİR ?

2017 yılında Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden mezun olmuştur.

Lisans eğitimi sonrasında çeşitli manuel terapi,  kinezyolojik bantlama, rijit bantlama, kuru iğneleme, tetik noktası, erkek sağlığı fizyoterapisi, acil yaşam desteği kursu eğitimlerine katıldı.

2017-2022 yılları arasında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Kaya Termal Otel Fizik Tedavi Birimi, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi Birimi ve Özel Borfiz Tıp Merkezi bünyelerinde ortopedik rehabilitasyon, sporcu rehabilitasyonu, manuel terapi uygulamaları ve nörolojik rehabilitasyon alanlarında hastalarına hizmet vermiştir. Şuan da ise kurucu Fizyoterapist olarak Can Fizyoterapi Danışmanlık Merkezinde çalışmalarını devam ettirmektedir.

İkomt Concept Practitioner Part-1 ve Part -2 (Klinik Odaklı Multi Boyutlu Manuel Terapi Eğitimi);

Eğitim biyo psiko sosyal model temellerine dayanan manuel terapi teknikleri (mobilizasyon, manüplasyon), yumuşak doku teknikleri, ağrı üzerine spesifik değerlendirmeler ve bütüncül yaklaşımlarını içermektedir.

İkomt eğitimi toplamda iki (2) yıl sürmektedir.

Eğitime Eylül 2018 – Ekim 2020 yılları arasında katılım sağlamıştır.

Mulligan Manual Therapy Concept Eğitimi;

Eğitim hastalarda ağrısız hareket açıklığı sağlamak temellerine dayanan, mobilizasyon tekniklerinden oluşan, uluslararası alanda fizyoterapistler tarafından kullanılan en yaygın ve ağrısız iyileşme yöntemlerinden oluşmaktadır.

Mulligan manuel terapi eğitimine 5-7 Mayıs 2018 tarihlerinde katılım sağlamıştır.

Fonksiyonel (Rijit) Bantlama – Kinezyolojik Bantlama Eğitimleri;

Eğitim ağrı fasilitasyonu, ödem ve kas drenajı, tespit-sabitleme, pozisyonlama, kan akışı arttırma gibi alanlarda kullanılan bantlama tekniklerinden oluşmaktadır.

Fonksiyonel (Rijit) Bantlama – Kinezyolojik Bantlama Eğitimlerine 16-18 Aralık 2017 tarihlerinde katılım sağlamıştır.

Kuru İğneleme (Dry Needling) Eğitimi;

Lokal kas ağrısını azaltma, sinir sistemini uyararak çeşitli kimyasalların salınması ile ağrının azaltılması ve kan dolaşımının artması hedeflenir.

Kuru İğneleme (Dry Needling) Eğitimine 08-09 Nisan 2017 tarihlerinde katılmıştır.

Tetik Nokta Tanısı (Trigger Point) Eğitimi;

Tetik noktası , yaralanmalardan kurtulmayı hızlandırmak, azaltmak, kas dengesizliklerini düzeltmek ve ağrıyı hafifletmek için tasarlanmış bir nöromüsküler terapidir.

Tetik Nokta Tedavisi (Trigger Point) Eğitimine 08-09 Nisan 2017 tarihlerinde katılmıştır.

Erkek Sağlığı Fizyoterapisi Eğitimi;

Prostat cerrahisi öncesi ve sonrası fizyoterapi, idrar kaçırma, pre-ejakülasyon (erken boşalma) ve erkek pelvik taban problemleri temelli sorunlarda fizyoterapi yaklaşımları olan eğitime

31 Mart -01 Nisan 2018 tarihlerinde katılmıştır.

Acil Yaşam Desteği Kursu eğitimine katılmıştır.